Heigo
 
VEILIGHEIDSKLEDING

Om de aarde ook voor toekomstige generaties leefbaar te houden, heeft Heigo maatschappelijk verantwoord ondernemen op diverse manieren verankerd in haar beleid.

 

Duurzaam inkopen

Heigo onderschrijft de uitgangspunten van het overheidsprogramma Duurzaam Inkopen en steunt diverse organisaties en projecten die maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren. De accenten liggen op veiligheid en welzijn op de werkplek, goede arbeidsomstandigheden, eerlijk zaken doen en een beter milieu.

 

Milieuvriendelijke materialen

Als kledingproducent gebruikt Heigo hoogwaardige materialen, die zo milieuvriendelijk mogelijk worden geproduceerd, zoals organic cotton. Er wordt alleen 100% ongebleekt katoen gebruikt. Onze belangrijkste leverancier heeft het productieproces zo ingericht dat de vrijgekomen energie en gassen worden hergebruikt. Heigo heeft in samenwerking met leveranciers ook initiatieven genomen gebruikte kleding in te zamelen en te recyclen.

 

Samenwerking met Dutch Awearness

Sinds 1 januari 2016 levert Heigo in samenwerking met Dutch Awearness circulaire bedrijfskleding. Een samenwerking waarachter een grote ambitie schuilt: het aanbieden van een gesloten keten voor het recyclen van bedrijfskleding. Benieuwd hoe we dit hebben gerealiseerd? Lees dan hieronder of neem dan contact op met uw vaste contactpersoon binnen Heigo.

 

Samen met Dutch Awearness heeft Heigo een gesloten keten ontwikkeld voor circulaire bedrijfskleding. Het unieke programma is gebaseerd op de ‘infinity-principes’ van een circulaire economie. Dit houdt in dat de kleding zodanig wordt ontworpen en geproduceerd dat Heigo de kleding na gebruik zonder problemen kan innemen en binnen een gesloten keten kan vervezelen tot de oorspronkelijke basismaterialen. De grondstoffen blijven op deze manier behouden en worden onder regie van onze partners opnieuw verwerkt in stoffen die Heigo verwerkt in haar kledinglijnen.

 

Om de kleding in de keten te volgen worden er in de artikelen QR-codes verwerkt, die in een centrale database zijn geregistreerd. Hierdoor is op elk moment vast te stellen welke originele of hergebruikte materialen de kleding bevat, wat daarvan de historie is én op welke wijze geretourneerde, afgedragen kleding nieuwe toepassingen heeft gekregen. En het aardige is dat de klant de QR-codes zelf kan scannen en rechtstreeks toegang heeft tot de database. Zonder tussenkomst van Heigo of de betrokken partners. Met recht een duurzame primeur in Europa, waarop ons bedrijf bijzonder trots is.

 

Verantwoorde processen

Al onze leveranciers staan garant voor milieuvriendelijke productiewijzen. Ze beperken de hoeveelheid afval en zetten zich in voor hergebruik. De fabrikanten van stoffen voor ons huismerk Vaweco Made to Match voldoen ook aan de EU-richtlijnen van het Warenwetbesluit voor Azo-kleurstoffen en de zwarte stoffenlijst van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren.

 

Het aanbrengen van logo’s op kleding is vaak een milieubelastend proces. Heigo werkt alleen met leveranciers die geen chemicaliën gebruiken en spoelwater zuiveren voor hergebruik. Alle gebruikte materialen zijn vrij van pvc en oplosmiddelen. Een van onze leveranciers is zelfs onderscheiden voor zijn baanbrekende, verantwoorde werkwijze.

 

Natuurlijk verpakkingsmateriaal

Heigo verzendt bestellingen in onbedrukte kartonnen dozen, gemaakt van materiaal dat voor 84% is hergebruikt.

 

Fair Wear Foundation

Heigo is aangesloten bij de Fair Wear Foundation (FWF). Samen met de FWF wil Heigo kinderarbeid en discriminatie bestrijden en een eerlijke betaling in de kledingindustrie stimuleren. Jaarlijks controleert FWF met de Brand Performance Check of de productie van ons merk Made To Match gebeurt volgens de richtlijnen en voorwaarden die aan het lidmaatschap verbonden zijn. De bevindingen van de FWF zijn terug te vinden op haar website. Het Social Report wat Heigo jaarlijks als onderdeel hiervan opstelt is op onze website in te zien. Daarnaast voert FWF jaarlijks een Brand Performance Check (BCP) uit, de meest recente versie is hier in te zien

 

 

Stichting Philippine Care

Heigo is sponsor van en zeer betrokken bij de stichting Philippine Care. Met een zeer groot enthousiasme steunt de stichting de locale bevolking met praktisch aanpakken en vooral doen. Middels kleinschalige projecten met uitsluitend vrijwilligers, dus geen verlies aan salarissen, reiskosten of welke kosten dan ook. De directe inspanningen ter plaatse van deze stichting zijn gericht op:
• aanleggen van drinkwaterpunten
• het bouwen en verbouwen van huisjes
• het in gelegenheid stellen van kinderen vanaf twaalf jaar om een middelbare schoolopleiding te volgen of een beroepsopleiding.

Want kinderen hebben de toekomst. Wilt u meer weten over deze stichting, zie dan www.philippinecare.nl

 

Heigo steunt het onderzoek tegen kanker als zakenvriend adboud Oncologie Fonds

Heigo deelt de toekomstvisie van vele mensen in de wereld: dat we geen naasten meer verliezen aan kanker. Wat zou het mooi zijn als wij dit met zijn allen voor elkaar krijgen. Daarom draagt Heigo als Zakenvriend van het Radboud Oncologie Fonds bij om dit waar te maken.

 

De onderzoekers van het Radboudumc spelen een significante rol in de wereldwijde puzzel om van kanker niet langer een dodelijke ziekte te maken. De onderzoekers doen dit zo snel als zij kunnen. En zo snel als zij hiertoe financieel in staat worden gesteld.

 

Zakenvriend van het Radboud Oncologie Fonds Als Zakenvriend van het Radboud Oncologie Fonds maakt Heigo het mede mogelijk dat talentvolle onderzoekers van het Radboudumc meer baanbrekend onderzoek kunnen doen en daardoor betere zorg en nieuwe behandelingen op het gebied van kanker mogelijk maken.

 

Andere Heigo Webshops:

Heigo Corporate Fashion

Heigo Concepts

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Wilt u per mail op de hoogte worden gehouden van de laatste acties en aanbiedingen van Heigo?

Algemene voorwaarden  |   Disclaimer  |   Sitemap  |   Webdesign by Applepie  |  Techniek door Logisoft